6 tips om ERP en CRM tot een succes te maken

Hoe zorgt u ervoor dat ERP/CRM echt een gegarandeerd succes wordt in uw organisatie?
Er zijn een aantal punten waar u over na kunt denken voordat u overgaat tot het werken met een ERP/CRM systeem.
Hieronder een aantal tips:

Z

Kies de juiste software

Het lijkt logisch maar vraag u zelf af: gaat u voor een standaard pakket of kiest u voor maatwerk? Bedenk dat van te voren. Heeft u specifieke wensen? Kijk of de leverancier dat kan leveren.
Z

Implementatie

Vraag van te voren hoe lang de implementatie gaat duren. Een snelle implementatie heeft natuurlijk voorkeur. Het maakt toekomstige optimalisatie mogelijk doordat budget, tijd en energie overblijft.
Z

Denk in doelen en strategie

Automatiseer niet alleen de bestaande processen. Denk verder. Probeer te denken in doelen en strategie. Zorg ervoor dat de software bijdraagt aan kostenbeheersing en winstontwikkeling. De software moet huidige processen kunnen automatiseren maar ook nieuwe processen ondersteunen.
Z

Test de software

Kies voor gebruiksvriendelijke en flexibele software. Kijk of het mogelijk is om de software van te voren te testen. Wat voor de een gebruikersvriendelijk is kan voor u wel helemaal niet het geval zijn. Een goede softwareleverancier moet deze dienst kunnen aanbieden.
Z

Integratie

Integreert het pakket waar u voor wilt gaan goed met andere applicaties zoals transport of logistieke tools? Vraag uw potentiële ERP/CRM leverancier om een overzicht van applicaties van derden, waarvan het hulpprogramma momenteel succesvol integreert.
Z

Ondersteuning

Bekijk van te voren welke communicatiekanalen een klantenservice afdeling gebruikt: heeft de leverancier een portaal, een directe lijn of een specifiek contactpunt?
Overstappen op of beginnen met het werken met een ERP of CRM systeem is niet iets wat u van de ene op de andere dag doet. Daarom is het goed een overzicht te maken van punten die u belangrijk vindt.
Heeft u hele specifieke wensen? Voel u vrij ook die te melden.
Hunter-CRM biedt een flexibel crossplatform van ERP en CRM. Met CRM optimaliseert u het klantcontact. Met ERP optimaliseert u de interne bedrijfsprocessen. Met Hunter-CRM beheert u beide.
Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn