8 tips om een goede offerte op te stellen

 
In het Hunter CRM systeem kunt u eenvoudig offertes opstellen en versturen. (Klik hier voor de handleiding) Maar wilt u de deal sluiten is het belangrijk dat u een goede offerte opstelt.
Een goede offerte is meer dan een prijsopgave. Een goed opgestelde offerte kan net dat duwtje geven. Daarom is het belangrijk om hier aandacht aan te schenken. Waar moet u vooral aan denken?

Lees 8 tips om een goede offerte op te stellen:

1 Een inkoppertje, maar zorg dat de offerte er aantrekkelijk uitziet. Gebruik de huisstijl en zorg dat de offerte overzichtelijk is. Het volgende moet een offerte altijd vermelden:

  • Uw bedrijfsgegevens
  • Klantgegevens
  • Datum
  • Offertenummer
  • Korte samenvatting van de gevraagde werkzaamheden
  • Het uurtarief of totale prijs
  • Geldigheidsduur van de offerte

2 Verwijzen naar Algemene Voorwaarden. Verplicht is het niet, maar zo weet de potentiële klant wel meteen waar hij aan toe is.

3 Vermeld in uw offerte het standaard uurtarief, maar daarbij ook altijd de bijkomende kosten. Hoe duidelijker u bent in uw offerte hoe kleiner het risico is dat u later tegen onduidelijkheden aanloopt en wellicht incomplete betalingen.

4 Heeft u tijdens het opmaken van de offerte meer projectinformatie nodig neem dan gerust contact op met de klant. Dit is niet onprofessioneel, u heeft juist weer een moment om de interesse te peilen en te vragen naar eventuele nieuwe ontwikkelingen. En u laat de klant zien dat u met de offerte bezig bent en het contact serieus neemt.

5 Ga ervan uit dat de opdrachtgever vraagt om een oplossing en niet om een prijsopgave. Begin de offerte daarom ook met de vermelding van ‘het probleem’ en laat zien dat u hem heeft begrepen door de juiste oplossing te bieden.

6 Om uw expertise kracht bij te zetten en om de potentiele klant over de streep te trekken kunt u nog extra documenten meesturen. Dat zou productinfo, een vergelijkende studie of een referentieproject kunnen zijn.

7 Wanneer de offerte verstuurd is geeft u de potentiele klant wat tijd, maar komt er geen reactie neem dan zelf contact op. Misschien zijn er zaken zoals prijs of levering die aangepast kunnen worden. Misschien komt de deal wel inzicht met wat aanpassingen.

8 Zorg dat uw offerte klaar is om ook als overeenkomst gebruikt te worden. Zo kunt u, wanneer er getekend wordt, direct starten. (Kijk in deze handleiding hoe u van een offerte een order kunt maken in het CRM systeem)

Volg ons op Social Media!
Facebook
Twitter
LinkedIn