Selecteer een pagina

Relatiebeheer tips

Wat bedoelen we met relatiebeheer?

Relatiebeheer is het onderhouden van relaties met klanten en contacten. Het doel daarbij is om je relatie te versterken. Dit kun je doen door te inventariseren wat de individuele klantbehoefte is.

Waarom is dit nu zo belangrijk?

Omdat het opbouwen van een goede relatie tussen klant en bedrijf loyaliteit creëert. En je wil uiteindelijk een goede zakelijke relatie opbouwen. Het liefst wil je dat je klanten ambassadeurs worden van je bedrijf of diensten. Consumenten die vinden dat een bedrijf inspeelt op hun behoeften, zullen de producten of diensten van dat bedrijf blijven gebruiken en ook aanraden. Door mond-tot-mond reclame kunnen veel nieuwe klanten worden gewonnen.

Wanneer je in contact blijft met de klant weet je ook wat er speelt.
En het is goed te weten dat het 7 tot 8 keer duurder is om een nieuwe klant te krijgen dan om een huidige klant te behouden. Velen hebben dan ook de stelregel: 20% aandacht besteden aan nieuwe klanten, 80% aan bestaande klanten.

Hoe behoud je een goede klantrelatie?

Bekijk eerst of je je klanten kunt classificeren. Dan weet je aan welke klanten je extra aandacht moet besteden. Kijk daarbij ook naar de potentiële omzet die een klant kan leveren. Vraag jezelf af, wat wil deze klant?
Hieronder een aantal tips:

Bellen ipv mailen bij een contactmoment. Mensen kopen van mensen.
Leg details vast van een vorig gesprek waar je op terug kan komen in de CRM app.
Maak een connectie op Linkedin met de klant en laat zien dat je betrokken bent bij hun activiteiten.
Stel doelen. Dit kan het verhogen van klanttevredenheid zijn of het leveren van andere diensten.

HunterCRM

De HunterCRM app is een eenvoudige relatiebeheer app. Niet met allemaal ingewikkelde functionaliteiten maar deze app helpt je om bovenstaande tips toe te passen. In de app kun je contactmomenten plannen en vastleggen. Je stelt doelen en maakt notities in de app. Dit helpt je om de relatie te onderhouden omdat je op deze manier niet vergeet wie je wanneer moet bellen bijvoorbeeld.

Volg ons op social media