Selecteer een pagina

Tips leads terugbellen

Tips leads terugbellen

Je hebt goede telefoonnotities gemaakt en je besluit terug te bellen. Maar hoe pak je dat nu aan? Hoe zorg je ervoor dat ze converteren in échte betalende klanten? Gemiddeld heb je 7 contactmomenten nodig voordat het een deal wordt. Bel dus met de intentie om te helpen en een relatie op te bouwen. Waar moet je dan aan denken?

Timing

Allereerst de timing. Uit onderzoek is gebleken dat donderdag de beste dag is om te bellen.
En dan tussen 14-18 uur of tussen 8-10 uur.
De slechtste tijd om leads te benaderen is tussen 11-14 uur op maandag of dinsdag.
Is een lead niet tijdens kantooruren te bereiken probeer dan eens 18u30 of zaterdag in de voormiddag. Je zou ook een berichtje kunnen sturen. Krijg je je prospect dus niet aan de lijn? Blijven proberen en wees creatief.

Waarom bellen en niet e-mailen?

Telefonische leads zorgen voor een betere band tussen het bedrijf en de (toekomstige) klant. Je kunt ook meteen eventuele bezwaren of twijfels weghalen. Dit is veel persoonlijker dan via een email.

Houdt het eenvoudig

Mensen doen niet graag moeite. Maak het dus zo eenvoudig mogelijk. Vertel niet al de opties en hoe uitgebreid je pakket of product is. Wanneer je goed luistert naar je prospect en dan een voorstel doet wat daar echt op inspeelt, zul je veel sneller een reactie krijgen.

De lead heeft tijd voor een gesprek, hoe pak je dat aan?

Zorg er in ieder geval voor dat je vragen stelt. Hoe? Wat? Wanneer? Waar? Waarom? Zo kun je bepalen in welke fase de lead zit qua aankoopproces. Geef gratis tips en suggesties die de lead kunnen helpen. Wanneer je het gesprek afrondt, herhaal dan de gesproken punten in bijvoorbeeld een e-mail. Je kunt hem daarna opnieuw telefonisch benaderen of hem wat aanvullende leerzame informatie sturen. Maar geef hem ook wat dagen om de informatie te verwerken.

Probeer wanneer je het vervolg e-mailtje stuurt er een personal touch aan te geven.
Vergelijk deze twee mailtjes eens met elkaar:

|

Beste… Ik was benieuwd of u nog verdere interesse had in één van onze diensten.

Of,
Dag Erik,
Ik vroeg me af of je nog nagedacht had over het voorstel van de 6 zonnepanelen die we kunnen installeren op het dak van je schuur? Het rendement is 630euro. We zouden ze over 5 weken kunnen komen installeren. Heb je nog nagedacht over welke type zonnepaneel je wilt? Laat het me dan weten!

Tot slot

Toch kan het ook zijn dat je op een ongewenst moment terugbelt. Wat doe je dan? Vraagt de persoon of je op een ander moment terug kan bellen, doe dit dan en maak een goede notitie wanneer je dus wel kunt bellen. Dat je op een ander moment mag bellen bevestigd dat er concrete interesse is. Laat de moed niet zakken en blijf het dus proberen!

Tips leads terugbellen
Volg ons op social media