Thuiswerken tips

Veel werken nu gedwongen thuis. De ene werknemer doet dat wel vaker maar voor de ander is dat misschien best lastig. Heeft u nog niet de mogelijkheid om thuis te werken omdat er nog geen digitale werkplek is ingericht? Neem dan contact met ons op. Met Hunter-CRM kunt u met remote apps werken.
Hieronder een aantal tips.

Een goede werkplek

Het washok, de zolder, aan de eettafel. Zoek een plek waar u lekker zit en niet te veel afleiding hebt. Zet misschien een koptelefoon op en maak afspraken met uw eventuele huisgenoten. Het kan voor sommigen ook prettig zijn om een vaste werkplek te hebben thuis. Zit u 8 uur lang op de keukenstoel? Probeer dan ook elk uur even te lopen.

Samenwerken

Ook al werkt u van huis uit, probeer toch contact te houden met uw collega’s. Dat kan door Skype of ze gewoonweg te bellen. We raken door het corona virus al behoorlijk geïsoleerd dus houd contact door elkaar even te bellen. Stel eventueel in om op een vast moment van de dag een conference call te doen met bijvoorbeeld de hele afdeling.

Werkritme

Probeer het gewone werkritme aan te houden. Begint u normaal gesproken om 8 uur, doe dat dan ook als u vanuit huis werkt. Het gevaar ligt op de loer dat privé en werk door elkaar gaat lopen. Probeer een gewone werkdag aan te houden en vermijdt tussendoor niks te doen en dat dan ’s avonds in te halen.

Maak een werkplan

Geef uzelf taken en baken de tijd af. Op de werkvloer ziet u wat andere collega’s doen maar nu moet u dat zelf inschatten. Dat kan soms lastig zijn. Stel daarom een plan op wat u die dag doet.

Een frisse neus

Sommigen kunnen zich een hele dag concentreren. Is dat bij u niet het geval? Probeer dan na de lunch een stukje buiten te lopen. Het is ontspannend en helpt u het tweede deel van de dag geconcentreerd te zijn.