Finetune
uw bedrijfsprocessen

Wat is ERP?

ERP is simpel gezegd software voor het registreren van bedrijfsgegevens.
Met ERP automatiseert u de logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen. Dankzij ERP-software bent u in staat om het gebruik van bedrijfsmiddelen te controleren en de efficiëntie van de activiteiten te verbeteren.

Maar wat betekent dat nu in de praktijk? Wat zijn de voordelen voor u?

i

Geen losse documenten

Als eerst is de informatie beschikbaar voor het hele bedrijf. Dus geen losse documenten maar een centrale database waar de medewerkers toegang tot hebben. Omdat iedereen er mee werkt blijft het up to date. De data hoeft ook maar eenmalig worden ingevoerd.

Bespaar tijd

Bedrijven zonder ERP werken meestal met aparte informatiesystemen, waardoor elke afdeling apart de informatie moet invoeren. Dit kost heel veel tijd en zorgt vaak ook voor fouten.

Bespaar geld

Sommige bedrijven hebben aparte software voor hun boekhouding, financiën of HR. Met ERP automatiseert u deze processen en brengt u ze onder in één systeem.

ERP app voor monteurs

Een app is erg gemakkelijk voor monteurs die onderweg zijn om bijvoorbeeld materiaalgebruik te noteren. Zij kunnen direct hun gegevens invoeren in het systeem en zelfs foto’s uploaden die in de werkbon verwerkt kunnen worden.
De klant kan na de werkzaamheden een digitale handtekening zetten en zijn factuur en overzicht van de gedane werkzaamheden digitaal ontvangen.

Hoe ziet een ERP workflow eruit?

Een houtverwerkingsbedrijf krijgt orders binnen.
Het ERP systeem controleert direct de voorraden en stuurt automatisch de inkooporders naar verschillende leveranciers
Er wordt personeel ingepland om de orders te produceren
Dit wordt uiteindelijk verwerkt in de boekhouding
De orders worden gekoppeld aan de klantgegevens